Minotjugo

Följ mitt liv. Allt ifrån min vardag, fitness tips och matinspirationer.

Proteinbars

Publicerad 2013-09-29 21:57:00 i Recept

 
 
  • 2dl proteinpulver (jag tog whey delite chocklad)
  • 4dl havre
  • 1-1/5 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • nötter (jag tog hasselnötter)

Blanda, tryck ut på bakplåtspapper. In i kyl 1 timme. Ränderna spritsade jag 70% chocklad. Dela i bitar, på med folie och förvara smartast i frysen. De tinar snabbt och är godast kalla :)

Nyttigt, proteinrikt och gott bröd

Publicerad 2013-09-29 21:40:00 i Recept

Proteinrikt bröd gjort av fullkornsprodukter 

Ingredienser:

  • 5 dl dinkelmjöl 
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2.5 dl kruskakli och/eller krossat linfrö 
  • 1 dl fullkorns rågmjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 liter filmjölk (jag tog Arlas med extra protein)
  • 0.5 dl sirap
  • pumpakärnor
  • 1 ägg
     
     
  1. Sätt ugnen på 175 c.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och sirapen.
  3. Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
  4. Grädda ca 100 minuter.
  5. Sista 10 min penslar ett ägg över bröden och häller på pumpakärnor och flingsalt.
 

Fröknäcke

Publicerad 2013-09-29 21:17:00 i Recept

 
200 g solrosfrön

1 dl hela linfrön

1 dl sesamfrön 

2 dl pumpakärnor

2 msk fiberhusk

2 msk mandelmjöl

1 tsk salt

5 dl vatten

1/2 dl vallmofrön

Flingsalt
 
Sätt ugnen på 160 varmluft. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över vallmofrön och lite flingsalt. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela