Minotjugo

Följ mitt liv. Allt ifrån min vardag, fitness tips och matinspirationer.

Smalmat, fyllda paprikor

Publicerad 2014-03-31 13:07:12 i Allmänt

8  paprikor
  • 1  gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2  vitlöksklyftor
  • 2 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk malen kummin
  • 1 msk paprikapulver
  •   salt och malen vitpeppar
  • Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
  • Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.

 

188 kcal per paprika =)  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela