Smalmat, fyllda paprikor
8 paprikor
- 1 gul lök
- 500 g nötfärs
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl kokt ris
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk vatten
- 2 tsk malen kummin
- 1 msk paprikapulver
- salt och malen vitpeppar
- Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
- Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
- Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.
188 kcal per paprika =)