Protein morotsmuffin med vaniljfrosting

Nyttiga morotsmuffins med vaniljfrosting
8 st
Till muffinsen:
2,5 dl havremjöl (malde själv via min mixer)
2 skopor (2x30g) vanilj vassleproteinpulver
2 tsk kanel
1 krm kardemumma
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
0.5-0.75 dl stevia strö/sukrin
2 ägg
1 liten burk (125g) morotspurée jag tog en barnmatsburk jag hittade i affären
100 g vatten (eventuellt något mer om smeten är för tjock)
1 st (liten) finriven morot
Frosting:
1/2 paket 5% cream cheese
50 g lättkesella
1 msk sukrin melis (sockerfritt florsocker)
1/2 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt (ej vaniljsocker)
Valfritt: några droppar citronjuice
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda torra och blöta ingredienser för sig och rör sedan ihop (eller vispa med elvisp) till en slät smet. Häll i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Övergrädda inte! Låt svalna.
3. Blanda ingredienserna till frostingen. Klipp av hörnet på en plastpåse och väll i smeten och använd påsen som en sprits, jag knöt påsen för enkelhetens skull. Tryck ut lite frosting på varje muffins och servera!
Varje muffins innehåller 81 kcal, 8 g protein, 8 g kolhydrater och 1 g fett!! Med frosting är det 95 kcal per muffin. Supergoda, mättande och gick fort att göra. Jag är supernöjd :)
Hade för övrigt lite svårt att få tag i muffinsformsr såhär 22.05 en söndag så macken var snälla och gav bort några av sina. Därav förstår ni bilden :)