Tvålagers choklad & kokos proteinbars
Jag hittade ett jättespännande recept hos Tasty Health på My Taste. Jag tänkte göra dessa till helgen :) Låter grymt gott!
Tvålagers choklad & kokos proteinbars
4 st bars
Botten:
1 skopa (30g) whey complete choklad
2 tsk kakao
1 dl (15g) quinoa puffar
2 msk havregryn
2 msk mandelsmör
2 msk mandelmjölk (eller valfri mjölk/vatten)
2 tsk stevia strö
Kokoslager:
1 skopa (30g) Pure MPC vaniljcasein
3 msk riven kokos
5 msk lätt kokosmjölk (eller vanlig kokosmjölk)
1. Blanda ihop ingredienserna till botten med en sked. Det ska bli en ganska seg deg. Lägg bakplåtspapper i en liten bakform ca 10x10 cm och tryck ut degen i botten av formen. Ställ in i frysen medan du gör kokoslagret.
2. Blanda ihop alla ingredienser till kokoslagret med en sked, även här ska det bli en tjock smet. Ta ut formen ur frysen och bred ut kokoslagret över botten. Låt stå i kylen i minst en timme, tills smeten stelnat. Skär i 4 bitar/bars och förvara i kylen eller frysen tills du ska äta dem.
Näringsvärde per bar:
152 kcal
15 g protein
8 g kolhydrater
7 g fett
Tvålagers choklad & kokos proteinbars
4 st bars
Botten:
1 skopa (30g) whey complete choklad
2 tsk kakao
1 dl (15g) quinoa puffar
2 msk havregryn
2 msk mandelsmör
2 msk mandelmjölk (eller valfri mjölk/vatten)
2 tsk stevia strö
Kokoslager:
1 skopa (30g) Pure MPC vaniljcasein
3 msk riven kokos
5 msk lätt kokosmjölk (eller vanlig kokosmjölk)
1. Blanda ihop ingredienserna till botten med en sked. Det ska bli en ganska seg deg. Lägg bakplåtspapper i en liten bakform ca 10x10 cm och tryck ut degen i botten av formen. Ställ in i frysen medan du gör kokoslagret.
2. Blanda ihop alla ingredienser till kokoslagret med en sked, även här ska det bli en tjock smet. Ta ut formen ur frysen och bred ut kokoslagret över botten. Låt stå i kylen i minst en timme, tills smeten stelnat. Skär i 4 bitar/bars och förvara i kylen eller frysen tills du ska äta dem.
Näringsvärde per bar:
152 kcal
15 g protein
8 g kolhydrater
7 g fett