Supergod, kalorisnål och proteinrik äppelpaj med vaniljsås på 3 minuter
Smuldeg:
0,5 dl mandelmjöl
3 msk vassleproteinpulver vanilj
1 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja (går också bra med annan olja-smör om ni inte har kokosolja hemma)
0,5 dl stevia strö eller sukrin (efter din smak)
1 dl havregryn
Fyllning:
2 medelstora äpplen
Kanel
1.Tärna dina äpplen i små tärningar, lägg i din form och krydda med kanel.
2. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt lite vatten 2 msk ungefär.
3. Häll smeten över dina små äppelbitar.
2. Grädda på 175 C i 15 min, tills havretäcket fått en brun ton.
Vaniljssås:
1,5 dl turkisk yoghurt (lätt, 3,5%)
3 msk caseinproteinpulver vanilj
1/2 tsk vaniljpulver/en halv kork vaniljextrakt
1 msk stevia strö eller sukrin
Blanda ihop allt ordentligt så det inte blir några klumpar. Jag tog elvispen och fick till en riktigt fluffig variant av vaniljssås
Näringsvärde för en bit om du delar pajen i 3 bitar + 1/3 av vaniljsåsen:
246 kcal per portion