Minotjugo

Följ mitt liv. Allt ifrån min vardag, fitness tips och matinspirationer.

Regnbåge på norrländskt vis

Publicerad 2013-10-11 19:20:22 i Allmänt

Ikväll serveras det regnbåge. Det är en röd fisk (ganska lik lax i köttet) som är väldigt god och smakrik. Jag hade aldrig ätit den innan jag flyttade upp hit, medans nu är den lite av en favorit. 
 
Du behöver följande.
 
Till fisken:
 
  • En öring 
  • En citron
  • Rosé peppar 
  • Dill
  • Matlagningsgrädde
  • Smör
  • Potatis
Till såsen:
  • En cremefrech
  • En rödlök
  • En burk rom
Vi lägger citron och dill i själva fisken och krydda med salt, smör och rosé peppar. In i ugnen 1 timme på 200 grader. Sista 10 min tillsätter du matlagningsgrädden. Koka potatis ca 20 min. Hacka löken, rör i créme frech och rom. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela